Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik je operativna snaga sustava civilne zaštite i aktivni je sudionik u slučaju velikih nesreća ili katastrofa. Operativne snage Crvenog križa čine djelatnici i volonteri Društva Crvenog križa organizirani u krizne stožere, interventne timova i kroz timove podrške na lokalnim ili županijskim razinama kao i na nacionalnoj razini. Crveni križ sudjeluje u aktivnostima vezanim uz krizne situacije od pripreme preko odgovora na kriznu situaciju i pomoći u oporavku po završetku krize. Redovitim edukacijama, uz ostale operativne snage (DUZS, policija, hitna služba, GSS), zaposlenici i volonteri stječu znanja i vještine za djelovanje u kriznim situacijama.

11. svibnja bili smo sudionici vježbe civilne zaštite pod nazivom „Traganje i spašavanje u ruševinama“ na lokaciji „Minerska“ te 16. svibnja također vježba zaštite i spašavanja na području općine Kistanje (izvlačenje putnika uslijed sudara vlakova).

Na vježbama se daje naglasak aktivnosti Službe traženja, pružanje psihosocijalne pomoći te pružanje prve pomoći lakše ozlijeđenim osobama do dolaska tima hitne medicinske pomoći.

Zahvaljujemo se Medicinskoj školi Šibenik, profesorici Snježani Žaja i njezinim  učenicima te  volonterima GDCK Šibenik na sudjelovanju u proteklim vježbama.