Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik


Za Kiaru

Do danas, 15.10.2021. na računu Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, otvorenog za prikupljanje financijskih sredstava za liječenje djevojčice Kiare Goršić, prikupljeno je 676.524,44 kuna. Veliko hvala svima na dosadašnjim uplatama, humanitarna akcija traje do 14.12.2021. godine.
Iznos koji je potreban za liječenje Kiare je 32.500.000,00 kuna.

Za Kiaru

Do dana, 08.10.2021. na računu Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, otvorenog za prikupljanje financijskih sredstava za liječenje djevojčice Kiare Goršić, prikupljeno je 424.512,39 kuna. Veliko hvala svima na dosadašnjim uplatama, humanitarna akcija traje do 14.12.2021. godine.
Iznos koji je potreban za liječenje Kiare je 32.500.000,00 kuna.

Darivanje krvi listopad

POZIV darivateljima krvi        Poštovane darivateljice i darivatelji krvi i svi koji to želite postati, pozivamo Vas na akcije darivanja krvi. Krvi uvijek nedostaje. Dođite, darujte krv,  postanite članom najplemenitije obitelji.

             

.DDK ŠIBENIK: prostorije Gradskog društva Crvenog križa Šibenik

  • ● 11. listopada 2021./ ponedjeljak/ od 9.00 – 14.00 sati

 

DDK ŠIBENIK: prostorije Gradskog društva Crvenog križa Šibenik

● 12. listopada 2021./ utorak/ od 9.00 – 13.00 sati

 

DDK JURJEVGRAD iz Tribunja: prostorije Kulturnog centra Tribunj

  • ● 15. listopada 2021./ petak/ od 9.00 – 11.00 sati

 

Pokažimo svoju solidarnost i veliko srce.

H v a l a!!!!                                 

Crveni križ u zelenom okviru

Hrvatski Crveni križ i Odbor mladih Hrvatskog Crvenog križa su od 24. do 26. rujna 2021. godine održali trodnevni trening za trenere programa „Crveni križ u zelenom okviru“, na kojoj su sudjelovali predstavnici gradskih i županijskih društava Crvenog križa iz cijele Hrvatske.

Kao jedna od aktivnosti u sklopu programa „Crveni križ u zelenom okviru“, kojeg je osmislio i provodi Odbor mladih Hrvatskog Crvenog križa, izrađen je set radionica prilagođenih djeci i mladima od vrtićke dobi pa sve do završetka srednje škole, koje za cilj imaju stjecanje novih i nadogradnju postojećih znanja o uzrocima i posljedicama klimatskih promjena te poticanje djece i mladih na odgovorno ponašanje prema okolišu kroz sintagmu „djeluj lokalno, misli globalno“ i preuzimanje aktivne uloge u promicanju zaštite okoliša u obitelji, školi i lokalnoj sredini.

Ovaj trening je za cilj imalo sudionicima pružiti teorijsku podlogu iz područja klimatskih promjena te ih osposobiti za provedbu navedenih radionica, ali i provođenje daljnjih edukacija za volontere unutar svojih društava Crvenog križa.

Tijekom treninga obrađene su mnoge teme kako bi sudionike, između ostalog, mogli upoznati s time što su i zašto dolazi do klimatskih promjena, koja je uloga Crvenog križa u odgovoru i prilagodbi na negativne posljedice klimatskih promjena te što svaki pojedinac može učiniti kako bi pridonio  u borbi protiv negativnih učinaka klimatskih promjena.
Trening su održali članovi radne skupine za rad na temu klimatskih promjena Odbora mladih i zaposlenici Službe za rad s mladima i volonterima i Škole Hrvatskog Crvenog križa.

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba - rad naših vrijednih volontera

Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik je obilježilo Međunarodni dan starijih osoba sa našim vrijednim volonterima srednje Medicinske škole Šibenik, i to peti razred pod vodstvom sa profesoricom Snježanom Žajom i to peti razred pod vodstvom sa profesoricom Snježanom Žajom.Kada govorimo o osobama starije životne dobi, osim siromaštva i rizika od siromaštva, jedan od većih problema je i socijalna isključenost i usamljenost. To je jedan od razloga zašto smo danas pred prostorijama Crvenog križa Šibenik mjerili krvni tlak.

¨Milenijska fotografija¨ 40 godina dobrovoljnog darivanja krvi

Solidarnost na djelu