Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik, 9. srpnja 2012. u svojim prostorijama ugostilo je svoje dugogodišnje prijatelje, članove mladeži  Crvenog križa Herford. Delegacija Crvenog križa Herford boravila je u Šibeniku u sklopu održavanja susreta gradova prijatelja Šibenika od 6. do 10. srpnja. Za njihov smještaj i boravak grad Šibenik zadužio je naše Društvo. Za vrijeme svog boravka, a u sklopu predviđenog programa, posjetili su NP Krka, Roški slap, otok Visovac, posjet otoku Zlarinu i radionice gdje se izrađuju proizvodi od koralja, otok Krapanj (posjeta Muzeju spužve) i samostanu Svetog križa (zbirka spužvi, amfora, koralja i antiknog posuđa). Osim izleta organizirane su i  tri radionice za odrasle osobe i mladež. U radionicama za odrasle  bila je prezentacija kulturnog nasljeđa svakog grada, regije i države - tradicijska glazba, lokalno prepoznatljiva tradicionalna jela, prezentacija narodnih običaja, nošnji i detalja iz prošlosti. Teme u radionicama za mlade bile su „Značenje članstva u EU“ – mogućnost učenja i napredovanja u EU i mogućnost zapošljavanja mladih ljudi  u EU. 

Nakon odrađenog obveznog dijela boravka, u ponedjeljak je uslijedila posjeta Crvenom križu Šibenik. Naša dugogodišnja suradnja  se nastavlja. U članstvo Crvenog križa  uključene su generacije naraštaja prethodnih članova Crvenog križa Herford. To je tradicija koja se ne prekida, već se prenosi na svoje članove obitelji. Zadovoljni su dolaskom u Šibenik. Predsjednik Crvenog križa Herford prvi put je posjetio Šibenik i Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik. Razgovarali smo o poslovima koje svakodnevno obavljamo i saznali su koliko naše Društvo ima problema po pitanju financiranja, a što kod njih nikada nije bilo upitno. Želja nam je da putem mladeži Crvenog križa nastavimo još bolju suradnju međusobnim posjetama i razmjenama iskustava u radu. Pozvani smo na uzvratni posjet Crvenom križu Herford zs vrijeme susreta kojiima je njihov grad domaćin. Posebno su se zahvalili predsjednici mladeži Crvenog križa Šibenik, Kristini Škember, koja je za vrijeme njhova boravka bila domaćin mladeži Crvenog križa Herford. 
Ovih 20-ak godina koliko GDCK Šibenik surađuje s Crvenim križem iz Herforda uvijek u nama probudi emocije i sjećanja na dane kada je njihova pomoć nama svima, cijelom našem gradu bila od velikog značaja. Sa suzama u očima oprostili smo se od naših prijatelja  uz želje za što skorijem susretom u njihovom gradu i posebno se radujemo susretu s članovima Crvenog križa iz Herforda.

¨Milenijska fotografija¨ 40 godina dobrovoljnog darivanja krvi

Solidarnost na djelu